"Укрзалізниця" запускає нічний пасажирський поїзд між Чопом і Прагою

Із Чопа поїзди вирушатимуть до Праги о 17.35, зазначили у Мінінфраструктури
Фото: depositphotos.com

Із 27 березня між столицею Чехії Прагою та українським Чопом Закарпатської області курсуватиме пасажирський поїзд "Укрзалізниці". Про це 18 березня проінформувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Укрзалізниця" запускає новий міжнародний маршрут Прага – Чоп. Перший рейс вирушить із Праги вже 27 березня. Запускається міжнародний маршрут у співпраці з чеським RegioJet. Він поєднає столицю Чехії з прикордонним українським містом Чоп, яке є важливим залізничним хабом у сполученні України та ЄС", – ідеться у повідомленні.

Міністерство зазначило, що "Укрзалізниця" забезпечить стикувальні маршрути, призначивши спеціальний пересадковий поїзд "Чернівці – Чоп – Ужгород" (через Івано-Франківськ, Стрий Львівської області, Мукачево на Закарпатті). 

Поїзди між Чопом і Прагою курсуватимуть уночі: із Праги вирушатимуть о 21.52 і прибуватимуть до Чопа о 10.35; із Чопа вирушатимуть о 17.35 і прибуватимуть до Праги о 5.46. Маршрут пролягатиме, зокрема, через Кошице у Словаччині.

"Передбачені вагони з місцями для сидіння, а також спальні місця. Вартість квитків залежить від дня поїздки й у середньому становить приблизно 1060 грн за сидяче місце або 1700 грн за спальне місце. Придбати квитки можна на сайті перевізника. [...] Новий празький рейс доповнить уже популярний пересадковий маршрут із Чехії через польську станцію Перемишль", – пояснили в Мінінфраструктури.

У розкладі "Укрзалізниці" рейс між Прагою і Чопом уже з'явився.