Унаслідок терактів на Шрі-Ланці загинуло 290 осіб

21 квітня на Шрі-Ланці майже одночасно сталися вибухи в католицьких церквах і готелях
Фото: ЕРА

За даними поліції, на Шрі-Ланці внаслідок серії вибухів загинуло 290 осіб, поранено приблизно 500.

Унаслідок терактів на Шрі-Ланці загинуло 290 осіб, повідомляє 22 квітня видання Hindustan Times.

За даними поліції, поранено приблизно 500 осіб.

Досі жодна організація не взяла на себе відповідальності за вісім вибухів у католицьких церквах і кількох готелях на Шрі-Ланці, зазначає Reuters.

Джерело в уряді Шрі-Ланки повідомило Reuters, що у зв'язку з терактами президент Майтріпала Сірісена, який зараз перебуває за кордоном, скликав термінове засідання ради національної безпеки країни.

21 квітня на Шрі-Ланці майже одночасно сталися вибухи в католицьких церквах міст Коччікаде, Негомбо і Баттікалоа, а також у трьох готелях столиці країни Коломбо: Shangri La, Cinnamon Grand і Kingsbury. Пізніше пролунав сьомий вибух у місті Дехівала-Маунт-Лавінія та восьмий – у передмісті столиці, місті Дематагода.

За даними на 21 квітня, загиблих було 207, 35 із них – іноземці. Серед убитих є американські, британські та голландські піддані, також громадяни Індії та Японії, зауважують ЗМІ.

Як заявив 22 квітня CNN представник поліції Шрі-Ланки Рува Гунасекара, за підозрою в причетності до терактів було заарештовано 24 людей. Під час рейду сил безпеки в столиці Шрі-Ланки 21 квітня було вбито трьох поліцейських.