"Успішна робота ППО". ЗМІ розповіли про методичку Кремля щодо висвітлення атаки БПЛА на Москву

Безпілотники атакували Москву й Московську область уранці 30 травня
Фото: Baza / Telegram
Адміністрація президента РФ дала вказівки російським державним і провладним ЗМІ, як висвітлювати атаки безпілотників на Москву й Московську область уранці 30 травня.

Про це написала російська "Медуза" із посиланням на джерела.

За даними видання, у Кремлі попросили ЗМІ "використовувати такі підходи":

  • звернути увагу на "успішну роботу ППО";
  • вказати, що реакція "федеральних служб" і керівництва Москви й Московської області була "миттєвою", а робота – "якісною й зосередженою";
  • підкреслити, що цілей "провокації" не досягли;
  • зробити акцент, що завдання атаки було "психологічним", але жителі продемонстрували "спокій і витримку".

У МЗС РФ пригрозили Україні "найжорсткішими заходами" після атаки БПЛА на Москву.

Контекст:

Мер Москви Сергій Собянін заявив 30 травня, що столицю країни-агресора РФ атакували дронами о 8.21 за місцевим часом. За його твердженнями, постраждалих немає, у кількох будинках – незначні пошкодження. Пізніше він уточнив, що по медичну допомогу звернулося двоє людей. ЗМІ повідомили про кілька пошкоджених будівель у місті.

За даними Telegram-каналу Shot, у повітряній атаці на Москву використали понад 30 безпілотників: 19 із них нібито збили на підльоті до міста. Міністерство оборони країни-агресора стверджує, що БПЛА нібито було всього вісім і їх усі "вразили".

Для України на тлі останніх масованих ракетних ударів РФ те, що відбувається в Москві, – це "третьорядна й малоцікава подія", заявили в Офісі президента. Радник глави ОПУ Михайло Подоляк припустив, що дрони, які атакували Москву, можуть бути російськими. "Можливо, не всі дрони готові атакувати Україну й хочуть повернутися до своїх творців", – зазначив він.