Увесь у бинтах, обпечене обличчя. У РФ показали "воєнкора" Піддубного, у чию машину влетів FPV. Відео

Учора російські пабліки спочатку "поховали" Піддубного, а потім повідомили, що він усе-таки вижив. Сьогодні його доправили в лікарню в Москві
Скріншот: Московская медицина / Telegram

"Воєнкора" ВДТРК Євгена Піддубного, який напередодні дістав поранення в Курській області, доправили в Інститут швидкої медичної допомоги імені Скліфосовського в Москві. Про це в Telegram 8 серпня повідомив департамент охорони здоров'я столиці країни-агресора й опублікував відео. 

На кадрах, які оприлюднило відомство, видно, що "воєнкор" увесь у бинтах, його обличчя й руки – в опіках. Піддубного доправили в лікарню гелікоптером, він не пересувається сам – несли на ношах. На одному з відео показано, що той може говорити: запитував у лікаря, чи поряд із ним "друзі". Лікар повідомив "воєнкору", що того кладуть у реанімацію. 

Піддубний учора дістав поранення, коли знімав "репортаж" у Суджанському районі Курської області, де після ймовірного прориву Україною кордону РФ тривають бої.

Спочатку низка російських пропагандистських блогерів повідомила, що він помер, однак згодом вони спростували або видалили ці повідомлення й заявили, що "воєнкор" вижив, хоча й дістав значні поранення, пише The Insider.

Baza стверджувала ввечері, що зв'язалася з російськими військовими, які його знайшли й відвезли в Курську обласну лікарню. 

"Ну, він такий: сильні опіки, він погано розмовляє", – сказав співрозмовник пропагандистського каналу про Піддубного.

Ще один російський пропагандист і "воєнкор" "Комсомольской правды" Олександр Коц уранці 8 серпня опублікував статтю про те, як росіяни "ледве не втратили" Піддубного. За його словами, автомобіль, у якому їхав "воєнкор" ВДТРК, атакували дроном у районі міста Суджа. 

"Під'їхали практично до в'їзного кільця до міста, пролунали автоматні черги. Женька, який їхав попереду, розвернув машину, хлопці за ним. І раптом над машиною Євгенича прогримів вибух. Найімовірніше – дрон-камікадзе. Це пояснює стрілянину – наші бійці намагалися його збити. Імовірно, знімальну групу "змалював" зверху дрон-розвідник і навів на неї FPV", – розповів один із членів знімальної групи Піддубного. 

Автомобіль після вибуху перевернувся і з'їхав у кювет, там машина палала так, що "вогонь стояв стіною", додав він.

Контекст:

Як зазначає The Insider, Піддубний – один із найвідоміших російських "воєнкорів" і загалом відомий "вкрай оптимістичними репортажами про те, як Росія послідовно все захоплює й захоплює українські території", інформація з них потім виявляється неправдивою. Його Telegram-канал має понад 765 тис. підписників, крім того, Піддубний – співробітник державної ВДТРК, у 2022 році він отримував майже 1 млн руб. зарплати щомісяця як "воєнкор" цієї державної телекомпанії, повідомило видання "Проект"