В аеропорту Буенос-Айреса затримали росіянина з 4 кг кокаїну

Ще одну партію наркотиків вилучили в росіянина в Буенос-Айресі
Фото: Patricia Bullrich / Facebook

Після виявлення наркотиків у російському посольстві правоохоронці посилили контроль в аеропорту, повідомила міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч.

Служба безпеки міжнародного аеропорту Есейса в Буенос-Айресі затримала громадянина Росії, який намагався вивезти з Аргентини 4 кг кокаїну. Про це 27 лютого повідомила у Facebook міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч.

Під час огляду багажу громадянина РФ правоохоронці виявили у валізі подвійне дно, під яким було знайдено пакети з наркотиками.

За словами Буллріч, заходи безпеки було посилено після того, як поліція виявила 389 кг кокаїну у школі при посольстві Росії в Буенос-Айресі.

Імені затриманого не називають.

Про кримінальну справу стосовно міжнародної торгівлі наркотиками, у якій фігурують російські дипломати, стало відомо 22 лютого. Розслідування почали у грудні 2016 року, коли посол Росії в Аргентині Віктор Коронеллі повідомив місцевій владі, що в будівлі посольської школи виявлено 12 валіз із 389 кг кокаїну.

Правоохоронці замінили наркотики на борошно, а валізи оснастили GPS-датчиками.

Буллріч розповіла, що у грудні 2017 року вантаж "кокаїну" було як дипломатичний багаж доправлено в Москву "на російському урядовому літаку".

Після прибуття вантажу в Росію у грудні 2017 року затримали трьох осіб, зокрема колишнього співробітника посольства Алі Аб′янова.

Ще двох фігурантів справи, президента фонду MORAL ("Російські православні меценати в Латинській Америці") Олександра Чикала і колишнього аргентинського поліцейського Івана Близнюка, затримано аргентинською владою.

Імовірний організатор контрабанди кокаїну Андрій Ковальчук, за даними ФСБ, переховується в Німеччині.