В Африці готують нові операції зі знищення російських найманців – ГУР МО

Юсов розповів про наслідки знищення вагнерівців в Африці для РФ
Фото: EPA

Окрім нещодавньої операції зі знищення вагнерівців у Малі, було кілька таких подій, які ще не набули розголосу, а також готують подальші схожі заходи. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону 1 серпня, відео опублікував канал "Ми – Україна".

Юсов сказав, що не може ані підтвердити, ані спростувати причетність ГУР МО до удару по російській базі в Сирії. "Але факт залишається фактом – хтось таки атакував цю російську базу в Сирії, є відповідні наслідки й ураження", – сказав він.

Представник ГУР додав, що кількість знищених росіян уточнюють. Полонених, за його словами, було більше, але деяких обміняли одразу на місці.

Юсов зазначив, що схоже відбувається з російськими найманцями в різних місцях – нещодавно був Судан, потім Малі, Сирія, і ще "кілька подій", які поки не набули розголосу у ЗМІ.

Він додав, що схожі операції відбуватимуться й надалі і є інформація, що зараз "професійні патріотичні люди" готують наступні заходи для зменшення спроможностей держави-агресора як в Африці, так і в інших регіонах світу.

"Вочевидь, мова йде про те, що монополія у сфері бандитської піратської діяльності так званих російських ПВК у світі й в Африці точно добігає кінця. З'являються сили протидії, які можуть ставити цих злочинців на місце", – сказав представник ГУР.

За його словами, у цих подій є як іміджеві, так і військові наслідки. Зокрема, після знищення вагнерівців у Малі відомо про перекидання туди додаткових частин російських найманців з інших куточків Африки, і це змушує ворога витрачати додаткові ресурси на захист свого контингенту, сказав Юсов.

Контекст:

27 липня Reuters повідомило, що учасники угруповання туарегів на півночі Малі заявили, що за два дні боїв біля кордону з Алжиром вони вбили й поранили десятки солдатів малійської армії та найманців "Вагнер". Армія, своєю чергою, заявила, що втратила двох солдатів, але вбила приблизно 20 бунтівників.

29 липня у ПВК "Вагнер" підтвердили загибель своїх найманців у боях із плем'ям туарегів у Малі.