В Астрахані сталося масове отруєння хлором у басейні. Госпіталізували майже 30 осіб

Працівники могли порушити технологію очищення басейну, вважають у Слідкомі Астрахані
Фото: depositphotos.com
Міністерство охорони здоров'я Астрахані повідомило про госпіталізацію дітей і дорослих унаслідок отруєння парами хлору в басейні "Динамо". Дорослі перебувають у стані середнього ступеня тяжкості, шістьох дітей помістили в реанімаційні відділення.

У російському місті Астрахань госпіталізували 26 осіб, зокрема 19 дітей унаслідок масового отруєння парами хлору в басейні "Динамо". Про це розповіли в міністерстві охорони здоров'я регіону 7 грудня.

Сімох дорослих відвезли в міську клінічну лікарню №3 імені Кірова до відділення токсикології, а 19 дітей у віці від п'яти до 12 років – в Обласну дитячу клінічну лікарню імені Сіліщевої, заявили в міністерстві.

Дорослі перебувають у стані середнього ступеня тяжкості, їхнім життям нічого не загрожує. Стан 13 дітей медики оцінили як середнього ступеня тяжкості. Шістьох дітей помістили в відділення реанімації та інтенсивної терапії на кисневу підтримку, у них стабільно важкий стан. Усі постраждалі притомні, уточнили в місцевому мінохоронздоров'я.

У регіональному управлінні МНС спочатку говорили, що після оброблення води в басейні погано почувалося 30 осіб, із них приблизно 20 дітей. Пізніше в главку уточнили інформацію і розповіли про евакуацію 15 дітей віком від чотирьох до 12 років і двох дорослих.

Слідком Росії по Астрахані повідомив про порушення кримінальної справи за ст. 238 Кримінального кодексу РФ (надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки). За інформацією слідчих, працівники комплексу порушили технологію очищення басейну, тому стався викид шкідливих речовин.

Місце події перевіряють слідчі-криміналісти регіонального слідчого управління, співробітники поліції та МНС.

Губернатор області Ігор Бабушкін на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте" 7 грудня зазначив, що басейн "Динамо" закриють до кінця року, поки фахівці не переконаються в його безпечності "на 100%".

Скріншот: Ігор Бабушкін / ВКонтакте

За його даними, було госпіталізовано вісьмох дорослих і 19 дітей.