В Австралії за шпигунство на користь РФ затримали військову та її чоловіка. ЗМІ пишуть, що це росіяни, які набули австралійського громадянства

В ADF зазначили, що після затримання військовослужбовиці скасували доступ до систем
Фото: ЕРА

Військовослужбовицю сил оборони Австралії (ADF) затримали в межах розслідування справи про шпигунство. Про це 12 липня проінформував сайт ADF.

"Членкиню сил оборони Австралії заарештували й обвинуватили у злочині, пов'язаному зі шпигунством. Сили оборони серйозно ставляться до всіх порушень безпеки", – ідеться в повідомленні.

В ADF зазначили, що обвинувачення серйозні, тому військову усунули від служби й скасували її доступ до військових баз і систем.

За даними ВВС, ідеться про 40-річну рядову Кіру Корольову, яка працювала технічною фахівчинею з інформаційних систем в армії. Затримано також її 62-річного чоловіка Ігоря Корольова, найманого працівника.

У поліції розповіли, що Корольови мають російське походження, а громадянами Австралії стали кілька років тому.

Слідство з'ясувало, що під час своєї відпустки Корольова таємно вирушила у РФ, а потім доручила чоловікові дістати доступ до її робочого акаунта й надіслати конфіденційні матеріали, щоб вона могла передати їх російській владі.

Австралійська поліція стверджує, що "суттєвого витоку" військової інформації не виявили. Про які документи йдеться, у поліції не уточнювали.