В австралійському штаті ввели локдаун через брехню хворого на COVID-19 про те, як він заразився

В Австралії на COVID-19 захворіло 27,8 тис. осіб, 907 померли
Фото: EPA

У штаті Південна Австралія ввели локдаун після повідомлення про масове поширення коронавірусної інфекції в одній із місцевих піцерій. На шість днів вирішили ввести жорсткий локдаун – закрити всі школи та підприємства.

У штаті Південна Австралія 18 листопада посилили карантин через повідомлення про нові випадки зараження коронавірусом. Однак виявилося, що один із хворих збрехав про деталі того, де підхопив хворобу, повідомляв ABC 20 листопада.

Усе почалося з того, що COVID-19 підтвердили у літньої жінки. Виявилося, вона заразилася від дочки, яка працює в місцевому готелі. Незабаром у цьому готелі виявили ще кілька випадків хвороби. Медики відстежили поширення коронавірусу до піцерії Woodville Pizza Bar.

Співробітників МОЗ турбувала швидкість поширення хвороби, тому було ухвалено рішення ввести жорсткий локдаун – на шість днів закрити всі школи та підприємства.

Однак за кілька днів виявилося, що такого посилення карантину можна було уникнути – один із хворих збрехав про те, як він заразився. Чоловік повідомив, що інфікувався, коли купував піцу у вищеназваній піцерії. Але виявилося, що він був співробітником закладу і тісно контактував з іншим хворим співробітником.

Влада вирішила скоротити тривалість локдауну на три дні – до 21 листопада.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, в Австралії захворіло 27,8 тис. осіб, 907 померли. Всього у світі інфіковано понад 57 млн осіб, 1,3 млн померли.