В Естонії батька та сина засудили за шпигунство на користь Росії

Рішення суду набуде чинності за 15 днів
Фото: pixabay.com (архів)

Майор збройних сил Естонії Денис Метсавас і його батько Петро Волін співпрацювали з російськими спецслужбами більше ніж 10 років. 11 лютого Метсаваса засудили до 15 років і шести місяців позбавлення волі, а його батько дістав шість років в'язниці.

11 лютого в Естонії за шпигунство на користь Росії засудили до тюремних строків майора збройних сил Естонії Дениса Метсаваса та його батька Петра Воліна, повідомляє "Русская служба BBC".

Метсаваса засудили до 15,5 року ув'язнення, його батька – до шести.

Генеральний директор поліції безпеки Арнольд Сінісалу заявив сьогодні, що співпраця Метсаваса з росіянами тривала протягом понад 10 років. За цей час він заробив приблизно 20 тис.

За інформацією Delfi, рішення суду набуде чинності за 15 днів.

Адвокат Метсаваса Алла Якобсон сказала, що її підзахисний дістав досить суворе покарання, але не має наміру його оскаржувати.

Видання зазначає, що Волін не займався одержанням інформації, а тільки передавав її в Росію. Які саме дані передавали, не повідомляють.

Відомо, що Волін працював у Генштабі, а до цього займався розвитком артилерії.

Сина та батька було затримано у вересні 2018 року за підозрою у шпигунстві. За даними слідства, чоловіки передавали інформацію, що містить державну таємницю, та інші таємні дані в Головне управління інформації Генерального штабу збройних сил Російської Федерації.