В Індії відкрили для відвідувань Тадж-Махал

Тадж-Махал був закритим із 16 квітня
Фото: depositphotos.com
Влада індійського міста Агра дозволила відвідування Тадж-Махалу та інших історичних пам'яток і музеїв із 16 червня. Про це повідомило видання The Hindustan Times.

Відвідувачі пам'яток муситимуть дотримуватися заходів проти COVID-19. У Тадж-Махал пускатимуть не більше ніж 650 осіб у день, біля входу в мавзолей перевірятимуть температуру і наявність масок.

Для відвідування Тадж-Махалу необхідно буде бронювати квитки онлайн, оскільки каси не працюватимуть.

Тадж-Махал уперше закрили для відвідування 17 березня минулого року під час першої хвилі пандемії. Його відкрили 21 вересня 2020 року з деякими обмеженнями, які незабаром пом'якшили. Однак під час другої хвилі Тадж-Махал знову закрили 16 квітня.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

З березня 2021 року в Індії фіксують випадки зараження новим штамом коронавірусу з подвійною мутацією, що спровокувало масштабне зростання кількості нових випадків COVID-19. На тлі погіршення ситуації з COVID-19 в Індії стався спалах мукормікозу.

З 12 квітня Індія опинилася на другому місці у світі за загальною кількістю випадків інфікування коронавірусом. 6 травня у країні зафіксували рекордний добовий показник захворюваності – 414,2 тис. нових випадків коронавірусної інфекції.

Упродовж останніх тижнів ситуація з коронавірусом у країні почала поліпшуватися. 6 червня в Індії підтвердили найнижчу кількість нових випадків коронавірусу протягом двох місяців.

Загалом за час епідемії в Індії підтвердили випадків 29,6 млн COVID-19, 380 тис. людей померло, повідомляє американський Університет Джонса Гопкінса.