В Індонезії із дна моря підняли чорну скриньку літака, який розбився

В Індонезії показали заповнений водою прозорий контейнер, усередині якого міститься помаранчевий корпус чорної скриньки
Фото: EPA
Чорну скриньку пасажирського літака рейсу SJ182, який розбився 9 січня в Індонезії, 12 січня доправили в порт Північної Джакарти.

В Індонезії водолази підняли із дна Яванського моря першу чорну скриньку пасажирського літака рейсу SJ182, який розбився 9 січня. Про це 12 січня повідомило Detik.

За даними видання, бортовий самописець доправили в порт Північної Джакарти, де показали журналістам. На кадрах видно заповнений водою прозорий контейнер, усередині якого – помаранчевий корпус чорної скриньки.

Чорну скриньку передадуть у Національний комітет із безпеки на транспорті Індонезії (Komite Nasional Keselamatan Transportasi), який займається розслідуванням авіакатастрофи.

10 січня індонезійська газета Tribune News повідомила, що пошукові групи, які працюють на місці катастрофи авіалайнера в акваторії Яванського моря, виявили сигнали чорних скриньок.

Маршал військово-повітряних сил Індонезії Хаді Тьяджанто заявляв, що чорні скриньки піднімуть, після чого вони стануть матеріалом для з'ясування причин аварії, якими займається Національний комітет із безпеки на транспорті.

9 січня авіадиспетчери втратили зв'язок із літаком Boeing 737-500 авіакомпанії Sriwijaya Air, який летів зі столиці Індонезії Джакарти до міста Понтіанак на острові Калімантан. Рейс SJ182 за чотири хвилини після вильоту, приблизно о 9.40 за київським часом, втратив понад 10 тис. футів висоти (приблизно 3 км). Потім зв'язок зник. Регент Тисячі островів Джунаеді заявив індонезійському порталу Detikcom, що літак розбився поблизу безлюдного острова Лакі.

Авіакомпанія повідомила, що на борту літака перебували 40 дорослих пасажирів, семеро дітей, троє немовлят і шестеро членів екіпажу. У Міністерстві закордонних справ України повідомляли, що на борту літака, який розбився, українців не було.