В Індонезії шукають зниклий військовий підводний човен із 53 людьми. Повітря в ньому вистачить на три дні

Субмарина пропала в районі Балі
Фото: ЕРА
21 квітня в Індонезії зник зв'язок із військовим підводним човном Nanggala-402, у якому перебуває 53 людини. Про це з посиланням на військових повідомило місцеве видання antaranews.com.

Зв'язок із підводним човном пропав приблизно о 3.00 середи за місцевим часом (23.00 вівторка за Києвом), коли він був за 60 морських миль (орієнтовно 110 км) від острова Балі.

Субмарина мала брати участь у навчальних торпедних стрільбах.

У військово-морських силах Індонезії розповіли, що підводний човен було введено в експлуатацію 1981 року. У нього є дизельні й електричні двигуни, акумулятор займає приблизно 25% судна.

За даними CNN Indonesia, однією з причин події з підводним човном могло стати повне вимкнення електрики під час занурення. За розрахунками, кисню морякам, які перебувають у субмарині, вистачить до 24 квітня.

Індонезійські військові спрямували для пошуку підводного човна вертоліт і п'ять кораблів, зазначає antaranews.com. Під час пошуків було виявлено кілька місць із розливом нафтопродуктів. На одній ділянці було зафіксовано рух під водою зі швидкістю 2,5 вузла (приблизно 4,6 км/год), але потім корабель утратив контакт.

Отриманих даних недостатньо для висновку про те, чи знайдено підводний човен, підкреслюють військові.

Глава Інформаційного центру збройних сил Індонезії Ахмад Ріад повідомив, що кораблі для допомоги в пошуках спрямують Сінгапур і Малайзія. Вони мали прибути в район зникнення субмарини відповідно 24-го і 26 квітня, інформує CNN Indonesia.