Наприкінці червня "індійський" штам коронавірусу зумовив майже 60% заражень у Німеччині

У Німеччині "індійський" варіант коронавірусу поступово витісняє "британський" штам
Фото: EPA
Уперше виявлений в Індії штам коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта" впродовж тижня із 21-го до 27 червня спричинив 59% усіх заражень у Німеччині, що майже вдвічі більше порівняно з даними за попередній тиждень. Про це повідомили в Інституті Роберта Коха (RKI), пише 8 липня DPA.

Зазначено, що "індійський" варіант поступово витісняє "британський" штам – наприкінці травня варіант "Альфа" призвів до 91% усіх випадків, наприкінці червня – 33%. Інші штами коронавірусу SARS-CoV-2 у Німеччині трапляються рідко.

В інституті припускають, що наразі штам "Дельта" спричиняє вже дві третини всіх заражень коронавірусом у ФРН.

На тлі розмов про ослаблення обмежень німецькі вірусологи закликали продовжувати носити маски та дотримуватися інших запобіжних заходів, зазначивши, що варіант "Дельта" передається набагато легше, ніж "Альфа".

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними RKI, за час пандемії в Німеччині підтвердили понад 3,73 млн випадків зараження, померло майже 91,1 тис. осіб із COVID-19.

Варіант коронавірусу "Дельта" зареєстрували не менше ніж у 98 країнах, повідомляв 2 липня глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус. "Індійський" варіант почав домінувати у світі через високу здатність передаватися від людини до людини, зазначали в організації.