В.о. губернатора Кемеровської області став Цивільов

Керувати Кемеровською областю буде Цивільов
Фото: ako.ru

Сергій Цивільов, який 1 квітня став тимчасовим губернатором Кемеровської області, після пожежі в кемеровському торговому центрі "Зимняя вишня" звинуватив Ігоря Вострикова, який утратив у цій трагедії сім'ю, у бажанні попіаритися.

Президент РФ Володимир Путін прийняв відставку губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва. Відповідний указ опубліковано на сайті Кремля.

Тимчасовим виконувачем обов'язків губернатора призначено віце-губернатора Сергія Цивільова.

27 березня під час мітингу після пожежі в кемеровському торговому центрі "Зимняя вишня" він звинуватив Ігоря Вострикова, який утратив під час пожежі сестру, дружину і трьох дітей, у спробі піару. "До людей ставляться як до худоби", – заявив Востриков, після чого Цивільов його запитав: "Юначе, ви що, попіаритися на горі хочете?"

Пізніше Цивільов став на коліна перед жителями міста. "Я ще раз прошу вибачення перед тими, хто потрапив у цю складну ситуацію", – сказав він.

Пожежа у чотириповерховому торговому центрі "Зимняя вишня" у Кемерові сталася 25 березня. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутній кімнаті.

За даними міністерства надзвичайних ситуацій РФ, унаслідок інциденту загинуло 64 людини. За словами родичів, жертвою трагедії стала 41 дитина.

27 березня у Кемерові побував Путін. Він поклав квіти до стихійного меморіалу біля ТРЦ "Зимняя вишня", а потім зустрівся з ініціативною групою громадян, які висловлювали недовіру до процесу розслідування пожежі. Президент РФ закликав не сумніватися в офіційних даних про кількість загиблих.

Того самого дня на нараді губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв попросив вибачення у Путіна за пожежу.

Сьогодні губернатор подав у відставку. Тулєєв назвав це "єдиним правильним рішенням, тому що з таким тягарем працювати на посаді губернатора ну не можна, морально не можна".