В.о. прем'єра Вірменії скасував зустріч із лідером опозиції і запропонував президенту обговорити позачергові парламентські вибори

Карапетян заявив про скасування переговорів із лідером опозиції Пашиняном
Фото: primeminister.am

Президент Вірменії Армен Саркісян, парламентські і позапарламентські сили повинні обговорити шляхи виходу з політичної кризи, заявив виконувач обов'язків прем'єр-міністра Карен Карапетян.

Виконувач обов'язків прем'єр-міністра Вірменії Карен Карапетян звернувся до президента країни Армена Саркісяна з пропозицією обговорити можливість проведення позачергових парламентських виборів. Про це йдеться в заяві, опублікованій на його офіційному сайті.

"Будучи стурбованим ситуацією, що склалася, як керівник виконавчої влади, маючи обов'язок забезпечити нормальний ритм нашої країни, звертаюся до президента Республіки Вірменія з пропозицією організувати у вибраному ним форматі зустріч за участю широкого спектру парламентських і позапарламентських політичних сил для обговорення внутрішньополітичної ситуації, що склалася, і шляхів можливої співпраці аж до проведення позачергових парламентських виборів", – заявив Карапетян.

25 квітня мала відбутися зустріч в.о. прем'єра з лідером опозиційного руху, депутатом парламенту Ніколом Пашиняном. Однак її довелося скасувати, повідомив Карапетян.

"Раніше оголошена зустріч не відбудеться, оскільки Нікол Пашинян однобічно висунув нові умови, зокрема щодо формату зустрічі, порядку та висвітлення. Ним запропоновано список осіб, які беруть участь із нашого боку, а також заявлено, що він вестиме переговори винятково навколо свого порядку денного. Це означає не переговори чи діалог", – цитує в.о. прем'єра сайт уряду.

23 квітня внаслідок вуличних акцій протесту, що тривали 11 днів, прем'єр-міністр Серж Саргсян оголосив про свою відставку.

Виконувати обов'язки глави уряду став перший віце-прем'єр, соратник Саргсяна, колишній топ-менеджер російського "Газпрому" Карапетян.

В опозиції 24 квітня повідомляли, що Пашинян на зустрічі з Карапетяном оголосить про свою готовність очолити тимчасовий уряд, який працюватиме до дострокових виборів.