В одній із в'язниць Індонезії спалахнула пожежа, загинула 41 людина

Пожежа сталася у блоці C-2
Фото: ЕРА

В Індонезії вранці 8 серпня сталася пожежа у в'язниці міста Тангеранг провінції Бантен, вогонь забрав життя щонайменше 41 людини. Про це написала місцева газета Kompas Daily з посиланням на генерального директора виправних установ міністерства юстиції і прав людини Індонезії Рейнгарда Сілітонга.

Пожежа сталася у блоці C-2. Унаслідок події восьмеро осіб дістали важкі травми, ще 72 відбулися незначними ушкодженнями. Постраждалих доправили в районні лікарні Тангеранга і Сітанала.

Голова відділу зі зв'язків із громадськістю міністерства юстиції і прав людини Тубагус Еріф сказав Suaramerdeka.com, що кілька десятків машин швидкої допомоги прибули для порятунку постраждалих.

За словами Сілітонга, у блоці C-2 перебувало 122 ув'язнених. Пожежа сталася через коротке замикання електрики.

Прессекретарка тюремного департаменту індонезійського міністерства юстиції Ріка Апріанті повідомила Reuters, що влада досі проводить евакуацію з в'язниці. Вона підтвердила, що в'язниця була переповнена в'язнями.

За даними уряду Індонезії, у в'язниці Тангеранга перебувало понад 2 тис. ув'язнених, це набагато перевищує допустиму місткість у 600 осіб, зазначило агентство.