Вайнштейна відпустили на свободу під заставу $1 млн

Продюсер здався поліції Нью-Йорка 25 травня
Фото: ЕРА

Голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна, обвинуваченого у зґвалтуванні однієї жінки та у примусі до орального сексу іншої, зобов'язали носити електронний браслет і заборонили покидати межі штатів Нью-Йорк і Коннектикут.

Голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн, якого затримали сьогодні, 25 травня, у Нью-Йорку, вніс $1 млн застави і вийшов на свободу. Про це повідомляє Associated Press.

Вайнштейна зобов'язали носити електронний браслет, який буде відстежувати його пересування. Видання повідомляє, що продюсеру заборонили покидати межі штатів Нью-Йорк і Коннектикут.

Сьогодні продюсер здався поліції Нью-Йорка. Правоохоронці затримали Вайнштейна за обвинуваченням у зґвалтуванні однієї жінки та у примусі до орального сексу іншої.

На початку жовтня 2017 року газета The New York Times опублікувала розслідування про сексуальні домагання Вайнштейна щодо актрис і підлеглих, які, за даними видання, тривали протягом кількох десятків років.

Зі звинуваченнями на адресу продюсера виступили актриси Ешлі Джадд, Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Кара Делевінь, Азія Ардженто, Роуз Макґавен, Люсія Столлер, Міра Сорвіно і Розана Аркетт.

За даними New York Post, приблизно 100 жінок уже звинуватило продюсера в домаганнях або зґвалтуваннях.

Розслідування проти Вайнштейна проводить поліція у США і Великобританії.

12 лютого генеральний прокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдерман подав цивільний позов проти Гарві і Боба Вайнштейнів та їхньої компанії Weinstein Company. У ньому йдеться, що Вайнштейн роками сексуально домагався співробітниць своєї компанії, але керівництво компанії, зокрема його брат, нічого не робили, незважаючи на переконливі докази вчинків продюсера.