Убивство Флойда. Четвертий обвинувачуваний офіцер поліції вийшов під заставу в розмірі $1 млн

Шовін перебував під арештом із 29 травня
Фото: ЕРА

Експоліцейського Дерека Шовіна обвинувачують у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі, саме він утримував ногу на шиї затриманого. Сьогодні офіцер вийшов на волю із зобов'язанням з'явитися в суд у березні 2021 року.

За колишнього офіцера поліції Міннеаполіса (штат Міннесота, США) Дерека Шовіна, якого обвинувачують у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда, внесли заставу в розмірі $1 млн, 7 жовтня він вийшов на волю. Про це повідомив телеканал NBC News.

Згідно з повідомленням про звільнення, Шовін зобов'язаний з'явитися на розгляд справи в суд у березні 2021 року.

Флойд помер 25 травня, невдовзі після жорсткого затримання поліцейськими, офіцер Шовін його душив, утримуючи ногу на шиї. Патрульні підозрювали Флойда в тому, що він розплатився підробленою 20-доларовою купюрою.

Загибель афроамериканця призвела до хвилі протестів проти расової нетерпимості в усьому світі.

Шовіна заарештували 29 травня, проти нього висунуто обвинувачення в убивстві другого і третього ступенів, а також у ненавмисному вбивстві другого ступеня. Судекспертиза підтвердила, що смерть Флойда настала внаслідок задушення.

Заарештованим у справі Флойда експоліцейським Александеру Куенгу, Томасу Лейну і Ту Тао суд призначив заставу в розмірі $750 тис. кожному. Лейн вийшов на волю 10 червня, Куенг – 20 червня, Тао – 4 липня.