Великобританія розпочинає щеплювати проти коронавірусу підлітків, але не всіх

Вакцинувати дітей будуть тільки, якщо вони або їхні батьки належать до уразливих груп
Фото: depositphotos.com

Великобританія розпочинає вакцинувати проти коронавірусу підлітків від 12 до 15 років. Про це 19 липня повідомив телеканал Sky News.

Робити щеплення будуть дітям із груп ризику, а також підліткам, які живуть із батьками з уразливих груп.

Зокрема, вакцину отримають діти з тяжкими неврологічними розладами, синдромом Дауна, імуносупресією (пригніченням імунітету) і множинними або тяжкими порушеннями здатності до навчання. Їм робитимуть щеплення препаратом від Pfizer/BioNTech.

Водночас британський Об'єднаний комітет із вакцинації та імунізації не радить вакцинувати здорових дітей, тому уряд цього робити не буде.

Комітет вважає, що COVID-19 рідко призводить до важких наслідків у дітей без супутніх захворювань і мінімальна користь для здоров'я від вакцинації проти COVID-19 не переважує потенційних ризиків.

Водночас здоровим дітям, яким залишилося менше ніж три місяці до 18-річчя, буде дозволено зробити щеплення.

Контекст:

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, від початку пандемії у Великобританії підтвердили майже 5,5 млн випадків зараження коронавірусом, із них 129 тис. – із летальними наслідками. Населення країни становить 66,7 млн осіб.

Вакцинацію проти коронавірусу в Сполученому Королівстві проводять препаратами від Pfizer/BioNTech (із 8 грудня 2020 року), Oxford/AstraZeneca (з 4 січня 2021 року), Moderna (із 7 квітня) і Johnson & Johnson (схвалена 28 травня). За даними станом на 19 липня, у країні ввели 82,4 млн доз вакцин (46,3 млн осіб дістали першу дозу, 36,1 млн – щеплені повністю).