Великобританія введе карантин у готелях для пасажирів, які прибувають із країн "підвищеного ризику"

Нові правила переважно торкнуться громадян і резидентів Великобританії, які повертаються
Фото: EPA

В урядовий список увійде більшість країн південної частини Африки та Південної Америки, а також Португалія. Тим, хто прибув до Великобританії, потрібно самостійно оплачувати витрати на проживання в готелях.

Уряд Великобританії планує ввести обов'язковий 10-денний карантин у готелях для пасажирів, які прибувають із країн "підвищеного ризику". Це має сприяти стримуванню поширення нових штамів коронавірусу, які можуть виявитися стійкими до вакцин проти COVID-19, пише Bloomberg.

Нові правила переважно торкнуться громадян і резидентів Великобританії, які повертаються, оскільки більшості іноземців із країн "підвищеного ризику" вже відмовлено у в'їзді. В урядовий список увійде більшість країн південної частини Африки та Південної Америки, а також Португалія, оскільки багато рейсів із Бразилії прибуває через Лісабон. Перелік країн може розширитися, остаточного рішення поки не ухвалено, повідомляє BBC.

Згідно з правилами, які діють у Великобританії, ті, хто прибуває у країну, на кордоні мають показати негативний результат тесту на COVID-19 і провести 10 днів у самоізоляції (це можна зробити вдома).

Великобританія стала першою країною Європи зі 100 тис. жертв COVID-19. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, Сполучене Королівство входить у п'ятірку країн із найбільшою кількістю смертей від коронавірусної інфекції.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За офіційними даними, за весь час пандемії у Великобританії підтвердили більше ніж 3,68 млн випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2 (статистику про тих, хто одужав, країна не публікує). За 26 січня інфекцію виявили у 20 089 осіб.

За інформацією уряду на 25 січня, у Сполученому Королівстві майже 6,9 млн осіб дістали першу дозу вакцини проти коронавірусу, 4,7 млн – другу (населення країни становить приблизно 66,8 млн).