Верховний суд РФ скасував вирок Дадіну

Дадін зможе вийти на свободу
Фото: Василий Петров / Facebook

Російський активіст Ільдар Дадін зможе вийти на свободу, коли в колонію, де його утримують, надійде відповідна постанова президії суду.

22 лютого президія Верховного суду РФ скасувала вирок російському активісту Ільдару Дадіну і визнала його право на реабілітацію. Про це повідомляє видання "Медиазона".

За словами адвоката Олексія Ліпцера, Дадін зможе вийти на свободу, коли в колонію, де його утримують, надійде постанова президії суду.

Дружина Дадіна Анастасія Зотова заявила, що сподівається на згоду чоловіка покинути РФ, оскільки вона побоюється подальшого кримінального переслідування.

Дадін  перший і поки єдиний засуджений у РФ за порушення закону про мітинги. Серед акцій Дадіна – спроба розгорнути на тлі Кремля банер з критикою політики Володимира Путіна.

У 2015 році Басманний суд Москви засудив його до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму. Пізніше цей строк був скорочений до двох із половиною років.

24 січня 2017 року представник уряду в Конституційному суді Росії Михайло Барщевський заявив, що вирок Дадіну буде переглянутий у Верховному суді.