Верховний суд Росії оголосив полк "Азов" терористичною організацією

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну бійці "Азову", зокрема, протистоять російським окупантам

Фото: АЗОВ - Маріуполь / Telegram
Верховний суд Росії визнав український полк "Азов" терористичною організацією. Про це в Telegram пише агентство "РИА Новости".

"Верховний суд визнав батальйон "Азов" терористичною організацією і заборонив її на території Росії", – ідеться в повідомленні.

Крім того, суддя Верховного суду РФ повідомив, що рішення підлягає виконанню негайно, не чекаючи набуття чинності, зазначає "РИА Новости".

Як зазначає "Медуза", з відповідним до суду ще у травні звернулася генпрокуратура РФ. Згодом засідання суду ще двічі відкладали на прохання відомства.

Контекст:

Батальйон "Азов" було створено 5 травня 2014 року як батальйон патрульної служби поліції. У листопаді він увійшов до Нацгвардії України. Сьогодні "Азов" – окремий загін спеціального призначення військової частини 3057 НГУ.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року бійці "Азову", зокрема, протистоять російським окупантам.

Полк "Азов" часто використовують у російській пропаганді як символ неонацизму, який нібито панує в Україні. Наприкінці липня посольство Росії у Великобританії закликало "вішати" українських військових полку "Азов".