Видання Le Monde відмовилося від інтерв'ю з Фійоном, який не захотів відповідати на запитання про його бізнес

Фійон відмовився відповідати на запитання про його бізнес
Фото: ЕРА

Редактор Le Monde Люк Броннер заявив, що скасував зустріч із кандидатом у президенти Франції Франсуа Фійоном, оскільки політики мають відповідати на гострі запитання.

Французьке видання Le Monde повідомило, що скасувало інтерв'ю з кандидатом у президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійоном, який не захотів відповідати "на запитання про бізнес", хоча політика обвинувачують зокрема в розтраті громадських фондів.

Як зазначає видання, Фійон заявив, що не бажає відповідати на запитання про бізнес за кілька днів до закінчення передвиборчої кампанії.

Редактор Le Monde Люк Броннер заявив, що скасував зустріч із Фійоном, який висунув йому умови щодо змісту питань. Він зазначив, що брав інтерв'ю в усіх основних кандидатів у президенти, і вважає, що "політики не повинні вирішувати, які питання їм повинні ставити", і "глибоко шкодує" щодо позиції Фійона.

Зі свого боку кандидат у президенти заявив, що кожен може ставити йому запитання, які він хоче, однак він відповідатиме лише на ті запитання, на які хоче відповісти.

Фійон був прем'єром Франції за президента Ніколя Саркозі з 2007-го до 2012 року. У листопаді 2016 року 62-річний політик став переможцем праймеріз правоцентристської опозиції. Офіційно кандидатом у президенти він став 14 січня 2017 року.

Фійон виступає за скасування санкцій, запроваджених щодо РФ за агресію в Україні, і вважає, що Крим є російською територією. За інформацією Le Canard Enchaîné, кандидат у президенти отримав гроші за організацію низки зустрічей із президентом Росії Володимиром Путіним під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

2 березня в будинку Фійона та його дружини Пенелопи пройшли обшуки. Політика підозрюють у тому, що він фіктивно влаштував дружину своїм помічником.

1 березня він заявив, що не збирається відмовлятися від боротьби за президентське крісло.

Перший тур виборів президента Франції призначений на 23 квітня 2017 року, другий – на 7 травня.