Вірменія обмежила виїзд із країни чоловіків призовного віку

У Вірменії на чоловіків до 55 років поширюється призов
Фото: EPA

Чоловіки віком від 18 до 55 років зможуть покинути Вірменію тільки з письмового дозволу військкомату. Обмеження введено на тлі загострення збройного конфлікту з Азербайджаном.

Влада Вірменії на тлі загострення збройного конфлікту з Азербайджаном обмежила виїзд із країни для чоловіків віком від 18 до 55 років. Про це "Sputnik Вірменія" повідомили в Комітеті цивільної авіації країни.

На чоловіків у цій віковій категорії поширюється призов на військову службу, вони зможуть покинути республіку тільки з письмового дозволу військкоматів, пояснили в комітеті.

12 липня в районі кордону Азербайджану та Вірменії сталася збройна сутичка, 13 липня конфлікт тривав. Міноборони Азербайджану поінформувало, що азербайджанські війська знищили опорний пункт на території Вірменії, артилерійські установки, автомобільну техніку та живу силу. Водночас міноборони Вірменії повідомило про "провокаційні дії" азербайджанської сторони. У Баку заявили про 12 загиблих під час боїв у Товузькому районі, серед них – генерал-майор Полад Хашимов. Із боку вірменської армії загиблих четверо.

27 вересня бойові дії в Нагірному Карабасі тривали. МЗС Вірменії повідомило про обстріл мирних населених пунктів, міноборони Азербайджану звинуватило Єреван у "масштабній провокації" й обстрілі позицій азербайджанської армії. Баку заявив про загиблих і поранених мирних жителів унаслідок обстрілу з боку Вірменії.

У 1991 році за підтримки Вірменії Нагірний Карабах оголосив про незалежність від Азербайджану. Це призвело до бойових дій, що тривали до 1994 року. Збройний конфлікт завершився підписанням Бішкекського протоколу про перемир'я і припинення вогню, але час від часу між сторонами виникають збройні сутички. За час конфлікту в регіоні загинуло більше ніж 30 тис. осіб.

Азербайджан вважає Нагірний Карабах окупованою Вірменією територією.