Виробник собачого корму у США відкликав свою продукцію після смерті 70 тварин

У кормах для собак виявили токсини, які виробляє цвіль, вони можуть викликати хвороби і призвести до смерті
Фото: depositphotos.com
Тести кормів для собак виявили в них потенційно небезпечні речовини, продукти цвілевих грибів, які ростуть на кукурудзі та інших зернових.

Американська компанія Midwestern Pet Food відкликає корми для тварин Sportmix після смерті більше ніж 70 собак і хвороби 80. Про це 14 січня повідомляє CBS News.

Виробник кормів зазначив, що буде відкликано корми для собак та котів по всіх Сполучених Штатах, оскільки Управління із санітарного нагляду за якістю продуктів харчування та медикаментів США досліджує потенційно смертельні рівні афлатоксинів у кормах.

Ідеться про харчування для тварин, яке містить кукурудзу. Тести кормів виявили в них підвищений рівень афлатоксинів, які є побічними продуктами цвілі грибків, вона росте на кукурудзі та інших зернових. Потрапляючи в їжу для тварин, токсини, які виробляє цвіль, можуть викликати хвороби собак і призвести до смерті, зазначив телеканал.

У домашніх тварин під час отруєння афлатоксином можуть виявлятися млявість, утрата апетиту, блювота, жовтяниця, діарея. Домашні тварини також можуть хворіти на ураження печінки, не виявляючи симптомів.

Афлатоксини – отруйні речовини, які виробляють деякі види цвілевих грибів, вони зустрічаються в усьому світі. Пліснява може вражати продовольчі культури та створювати серйозну загрозу для здоров'я людей і тварин, зазначає ВООЗ.