Влада Гвінеї передумала, збірна країни поїде на Олімпіаду в Токіо

Олімпіаду в Токіо проводитимуть із 23 липня до 8 серпня
Фото: ЕРА

Уряд Гвінеї скасував своє рішення про відмову від поїздки збірної країни на Олімпійські ігри 2020. Про це 22 липня повідомило інформаційне агентство Punchng.

21 липня стало відомо, що уряд ухвалив рішення відмовитися від участі у змаганнях через загрозу зараження коронавірусом. Однак, за інформацією журналістів, відмова могла бути пов'язана з фінансовими проблемами країни.

Але пізніше, "діставши запевнення від органів охорони здоров'я", влада країни дала згоду на участь спортсменів в Олімпіаді, заявив міністр спорту Гвінеї Сануссі Бантама Соу.

До складу збірної увійшло п'ятеро спортсменів. 

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо із 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік.

Їх проводитимуть без глядачів із 23 липня до 8 серпня. Спортсмени вже почали прибувати в олімпійську долину в Токійській затоці.

Усього в Іграх візьме участь приблизно 11 тис. спортсменів. Частина спортсменів вирішила не брати участі у змаганнях з епідеміологічних міркувань.

Про першого хворого на COVID-19 жителі Олімпійського селища – не спортсмена – стало відомо 16 липня. Станом на 22 липня серед учасників Олімпіади в Токіо і персоналу підтвердили 87 випадків COVID-19, ідеться у звіті оргкомітету Токіо 2020.