Влада Москви погодила проведення маршу пам'яті Нємцова

Марш пам'яті Нємцова проводять у Москві щороку
Фото: ЕРА

24 лютого в Москві відбудеться акція пам'яті вбитого 27 лютого 2015 року опозиційного російського політика Бориса Нємцова.

Влада Москви погодила проведення 24 лютого "Маршу пам'яті Бориса Нємцова". Заплановано, що участь у ньому візьме максимум 30 тис. осіб. Про це агентству ТАСС повідомили в прес-службі департаменту регіональної безпеки і протидії корупції.

Опозиціонер Ілля Яшин, чий рух "Солидарность" є одним з організаторів маршу, заявив, що влада Москви погодила від початку заявлений маршрут. Марш пройде від Страсного бульвару до проспекту Академіка Сахарова.

27 лютого 2015 року Нємцова застрелили біля Кремля.

Згідно з рішенням суду від 13 липня 2017 року, убивця Нємцова Заур Дадаєв дістав 20 років колонії суворого режиму. Співучасники Дадаєва, брати Анзор і Шадід Губашеви, дістали 19 і 16 років колонії відповідно, Темирлан Ескерханов – 14 років, Хамзат Бахаєв – 11 років.

Організатором злочину, вважають у Слідчому комітеті РФ, був водій командира Дадаєва в чеченському батальйоні "Север" Руслан Мухудінов. Адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров вважає, що Мухудінов не міг бути замовником злочину.