Влада Примор'я РФ оголосила про випуск безпілотника. ЗМІ знайшли такий самий на AliExpress

Безпілотник нібито російського виробництва дуже схожий на китайський, заявляють ЗМІ
Скріншот: Кожемяко | официально / Telegram
У Росії нібито розпочали випробувальні польоти нового безпілотника. Про це заявив голова Приморського краю РФ Олег Кожем'яко в Telegram 12 лютого. Telegram-канал "Сирена" зауважив, що ці безпілотники дуже схожі на дрони китайського виробництва.

"Приморські інженери створили БПЛА літакового типу з вертикальним злетом. Такий принцип значно розширює можливості апарата", – написав Кожем'яко й опублікував відео.

"Сирена" пише, що на найбільшому китайському торговельному онлайн-майданчику AliExpress можна знайти апарат, який має такий самий вигляд, як безпілотник на відео Кожем'яка. Це дрон китайської компанії Cuav, купити його можна за майже $12 тис., зазначає канал.

"У пристрою, за допомогою якого керують "приморським" безпілотником на записі, теж є двійник на AliExpress. Випускають пульти під брендом Skydroid у тому самому Китаї, вартість без знижки – приблизно $3 тис.", – ідеться в повідомленні.

У відповідь влада Примор'я заявила, що презентовані безпілотники виготовляють за тим самим принципом, що й усі наявні на ринку моделі, але наповнення в них унікальне, повідомляє "РИА Новости".

Міністр промисловості й торгівлі Приморського краю Сергій Калітін зазначив, що програмне забезпечення БПЛА, станції управління БПЛА, програмне забезпечення комплексу автопілота, командні станції "розробляють, допрацьовують і покращують російські виробники".

Контекст:

Раніше влада Примор'я повідомляла, що в регіоні запускають серійне виробництво безпілотників для військових потреб, зазначає "РИА Новости". У конструкції дрона вагою 1,5 кг передбачено відчіпний механізм для скидання вантажів у місці дислокування противника, ішлося в заяві.