Уночі відбудуться дебати Гарріс і Трампа, які можуть стати головним моментом виборів. Де й коли дивитися

Дебати проведуть у Філадельфії
Фото: EPA

У ніч на 11 вересня в Національному конституційному центрі у Філадельфії відбудуться дебати між кандидатами у президенти США республіканцем Дональдом Трампом і демократкою Камалою Гарріс. Їх транслюватиме ABC News.

"Голос Америки" зазначає, що ці дебати, імовірно, стануть основним моментом президентських перегонів США. 

Трамп і Гарріс до цього ніколи не зустрічалися особисто й навіть не розмовляли телефоном, нагадує мовник. На дебатах цієї ночі вони протягом 90 хвилин відповідатимуть на запитання ведучих ABC News Девіда Мьюїра й Лінсі Девіс, а також "обмінюватимуться гострими зауваженнями". Очікують, що подію подивляться десятки мільйонів американців. 

Для Камали Гарріс ці дебати стануть критичною точкою в політичній кар'єрі й "найкращим шансом, який залишився перед виборами", щоб донести до виборців вагомі аргументи, котрі завадять історичному поверненню Трампа у крісло глави Білого дому, зазначає CNN. Канал наголошує: соцопитування свідчать про те, що вона поки не може розраховувати на підтримку 270 виборщиків, яка потрібна для перемоги на виборах. 

Politico пише, що ці дебати також "найкращий шанс" для Трампа відновити свої позиції у президентських перегонах. Але, за даними видання, у Республіканській партії побоюються, що він може втратити цю можливість, особливо якщо перейде на особистості з Гарріс. Трампа закликають зосередитися на критиці політичної діяльності, але він, кажуть співрозмовники видання, не зацікавлений у відмові від особистісних образ на адресу Гарріс. 

Дебати почнуться о 4.00 за київським часом. В ефірі "Суспільного" їх покажуть з українським перекладом. 

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. 

Кандидатом від Республіканської партії на виборах є експрезидент Трамп

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування віцепрезидентки Гарріс як кандидатки від Демократичної партії. 22 серпня делегати з'їзду Демократичної партії підтримали її кандидатуру.