ВООЗ схвалила ще одну вакцину проти коронавірусу

Вакцину Sinopharm рекомендували застосовувати людям віком від 18 років
Фото: ЕРА
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала для екстреного використання китайську вакцину проти коронавірусної інфекції виробництва компанії Sinopharm.

Про це гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив на брифінгу 7 травня, його цитує сайт організації.

У такий спосіб ВООЗ розширює список препаратів, які може бути закуплено в межах глобальної ініціативи доступу до вакцин проти коронавірусу COVAX, пояснив Гебреєсус.

Він уточнив, що Стратегічна консультативна група експертів (SAGE) з імунізації вивчила наявні дані та рекомендує вакцину від Sinopharm людям віком від 18 років із графіком введення двох доз.

Контекст:

Вакцина від Sinopharm стала шостим препаратом, який схвалила ВООЗ. Раніше організація дозволила використовувати вакцини від Pfizer/BioNTech, Janssen (Johnson & Johnson), Moderna і два варіанти препарату від AstraZeneca (Astrazeneca-SK Bio і Covishield).

Associated Press зазначає, що в публічному доступі обмаль інформації про ефективність вакцини Sinopharm. Окрема група, яка консультує ВООЗ щодо питань вакцин, заявила про високу впевненість у тому, що препарат ефективний у віковій групі від 18 до 59 років, але є "низький рівень довіри" до інформації про його ефективність для людей віком від 60 років. Члени цієї групи повідомили, що побоювання пов'язані з побічними ефектами, які виникають у пацієнтів віком 60+.