"Уперше за багато років". Україна відкрила свій павільйон на всесвітній виставці Expo 2020 Dubai

Будівництво українського павільйону обійшлося у $5,1 млн
Фото: Ukraine Expo 2020 / Facebook
1 жовтня в Дубаї відкрили український павільйон на Всесвітній виставці Expo 2020 Dubai. Про це в Telegram повідомило Міністерство економіки.

"Україна вперше за багато років представлена власною локацією на виставці Eхро – міжнародній події №1, яка консолідує досягнення людства та визначає пріоритети майбутнього", – ідеться в повідомленні.

Тема павільйону – "Смарт Україна: єднаючи світ". Павільйон України загальною площею 2600 м&³2; оформлено з використанням української стилістики та орнаменту. На кожному з його чотирьох поверхів розміщено стенди українських інноваційних компаній, які презентують свій унікальний продукт.

Всі експозиції об'єднано навколо ідеї можливості сталого розвитку "нового інноваційного та мобільного суспільства", яке існує в гармонії з природою.

Як зазначають на сайті українського павільйону, він продемонструє можливості розумного підходу до життя, результатом якого є зменшення шкідливого впливу на довкілля, ефективне використання ресурсів і територій, створення стабільних і простих продуктів.

Виставку і заходи в українському павільйоні розділять на чотири підтеми – смарт-життя, смарт-здоров'я, смарт-мислення, смарт-почуття.

Згідно з даними на сайті держзакупівель ProZorro, будівництво павільйону обійшлося у $5,1 млн.

Контекст:

Всесвітня виставка Expo – один із найстаріших і найбільших міжнародних заходів, які проводять що п'ять років, вона триває шість місяців. На ній країни презентують світові свої інновації та обмінюватися ідеями з провідними фахівцями з різних куточків землі.

Цього року у виставці візьме участь понад 200 сторін, серед них представники країн, багатосторонні організації, підприємства та навчальні заклади.