Вселенського патріарха Варфоломія виписали з лікарні. 24 грудня в нього виявили COVID-19

Патріарха Варфоломія госпіталізували 24 грудня
Фото: Ecumenical Patriarchate / Facebook
Всесвітнього патріарха Варфоломія 30 грудня виписали з лікарні, де він перебував під наглядом лікарів після інфікування штамом коронавірусу "Омікрон".

Про це в четвер поінформувала Константинопольська православна церква.

Зазначають, що Варфоломій ще кілька днів проведе вдома на самоізоляції, а потім повернеться до патріаршої резиденції на Фанарі на святкування Хрещення.

Патріарха Варфоломія госпіталізували 24 грудня після того, як у межах регулярного діагностичного тестування, яке проводили на Фанарі, він дістав позитивний результат тесту на коронавірус.

У Константинопольській православній церкві інформували, що у Варфоломія, який повністю вакцинований, були легкі симптоми COVID-19.

Вселенський патріарх Варфоломій зробив щеплення проти коронавірусу в січні. Тоді для вакцинації в Туреччині використовували лише препарат CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Варфоломію 81 рік. Восени під час візиту до США його двічі госпіталізовували та поставили коронарний стент.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними ВООЗ, від початку пандемії у світі підтвердили понад 281,8 млн випадків інфікування, померло 5,41 млн пацієнтів із COVID-19.

Станом на 22 грудня штам коронавірусу SARS-CoV-2 "Омікрон" підтвердили у 110 країнах, зазначили у ВООЗ. Заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар Ігор Кузін повідомив 29 грудня, що в Україні виявили шість випадків зараження варіантом коронавірусу "Омікрон".