Всесвітній економічний форум у Давосі перенесли через поширення штаму коронавірусу "Омікрон"

Всесвітній економічний форум у Давосі перенесли на літо 2022 року

Фото: depositphotos.com

Всесвітній економічний форум у Давосі (Швейцарія) організатори перенесли через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон". Про це 20 грудня повідомляє сайт форуму.

Форум мав відбутися з 17 по 21 січня 2022 року, наразі його запланували на початок літа наступного року. Натомість учасники форуму візьмуть участь в онлайн-сесіях "State of the World", в яких зберуться світові лідери, щоб зосередитись на пошуку рішень для найнагальніших проблем світу.

"Перенесення щорічних зборів не завадить прогресу завдяки постійним зборам лідерів бізнесу, уряду та громадянського суспільства у цифровому форматі. Ми з нетерпінням чекаємо на зустріч зі світовими лідерами особисто найближчим часом",– заявив засновник та голова Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб.

Контекст:

Всесвітній економічний форум– швейцарська неурядова організація, відома організацією щорічних зустрічей політичних лідерів, провідних керівників бізнесу та журналістів у Давосі.

У 2021 році щорічні збори форуму, заплановані на 17-20 серпня в Сінгапурі, також були скасовані через ситуацію з коронавірусом.

До цього форум проходив з 21 по 24 січня і зібрав близько 3 тис. учасників зі 117 країн. У заходах взяли участь лідери 53 держав та урядів.

У серпні 2020 року повідомлялося, що ВЕФ у Давосі перенесли із зими на літо 2021 через поширення захворювання СOVID-19. Експерти заявляли, що у січні 2021 року форум неможливо провести у безпечній обстановці.

Станом на 18 грудня варіант коронавірусу "Омікрон" було виявлено у 89 країнах, повідомляв The Guardian з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я.