"Взяли полонених". Легіон "Свобода Росії" повідомив про двох загиблих під час рейду по Бєлгородській області РФ

Добровольці (на фото) назвали війська РФ "деморалізованими й непідготовленими"
Фото: ЕРА
Під час рейду по Бєлгородській області РФ добровольці легіону "Свобода Росії" втратили загиблими двох людей, повідомив 24 травня на спільній пресконференції з "Російським добровольчим корпусом" (РДК) доброволець "Свободи Росії" з позивним Цезар, ідеться в Telegram легіону.

"Загальні втрати під час операції – дві людини загиблими й 10 пораненими. На противагу лицемірним заявам пропагандистів, які не в змозі перемогти й тому малюють нам величезні втрати. [...] Ми ще повернемося додому: і в Бєлгород, і в Москву, і у Владивосток. Росія буде вільною", – ідеться в повідомленні.

Цезар стверджує, що операція у Грайворонському районі була успішною і її мети було досягнуто.

"Противника розгромили, частина ганебно втекла; ми затрофеїли велику кількість техніки й узяли полонених. [...] У Бєлгородській області ми стали свідками безпринципності й жорстокості путінських військ: поки легіонери проходили населені пункти, не чіпаючи місцевих жителів, ствольна артилерія й авіація ВС РФ працювала по мирних містах. Це та сама турбота про громадян, про яку говорять у Кремлі? Ми довели, що путінські війська виявилися зовсім не готовими до організованого спротиву росіян і готові стерти з лиця землі свої ж землі, щоб не виказати слабкості", – пояснив він.

Добровольці вважають, що російські війська "деморалізовані й непідготовлені".

"Вони практично не чинили спротиву, незважаючи на величезну кількісну перевагу. [...] Разом із РДК на території Росії ми використовували техніку, яку свого часу армія кремлівських зомбі забрала у ЗСУ під Бахмутом. Цю техніку ми успішно "перетрофеїли" й повернули назад", – розповіли у легіоні.

Добровольці обох підрозділів стверджують, що зайшли на 40 км углиб на територію Бєлгородської області.

Контекст:

22 травня збройні формування легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" повідомили, що проникли в Бєлгородську область. Вони закликали росіян приєднуватися до боротьби із чинним режимомУ легіоні розповіли, що вони хочуть створити в Бєлгородській області демілітаризовану зону, звідки РФ не зможе обстрілювати Україну.

Того самого дня у "Свободі Росії" повідомили, що "повністю звільнили" Козинку й Гору-Поділ у Бєлгородській області. Трохи пізніше легіон заявив, що його представники спільно з РДК розпочали штурм населеного пункту Грайворон.

Україна до того, що відбувається в Бєлгородській області, не має стосунку, але "спостерігає із цікавістю", підкреслив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Те, що відбувається в Бєлгородській області, – є внутрішньою справою РФ, додав секретар РНБО України Олексій Данілов.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що "Свобода Росії" та РДК проводять у Бєлгородській області РФ операцію для захисту українців і в ній беруть участь лише росіяни. 

Російська влада ввела в регіоні режим контртерористичної операції, до вечора 23 травня його скасували.

Міноборони РФ заявило про "розгром" підрозділів і відзвітувало ввечері 23 травня, що РФ під час операції в Бєлгородській області знищила понад 70 "терористів", чотири бронемашини й п'ять пікапів. Легіон назвав вигаданими ці втрати.

За інформацією The New York Times, російські підрозділи, які зайшли до Бєлгородської області, зазнали незначних втрат і залишаються боєздатними.