"Заберіть його до себе". Жінці, яка залишила записку на могилі батьків Путіна, заборонили відвідувати цвинтар

На могилі батьків Путіна залишали антивоєнні послання щонайменше двічі цієї осені
Скріншот: Chester Field / YouTube
Жительці Санкт-Петербурга (РФ) Ірині Цибаньовій, яку затримали за те, що залишила записку на могилі Марії та Володимира Путіних – батьків президента РФ Володимира Путіна, суд змінив запобіжний захід; її відпустили з-під домашнього арешту, заборонивши натомість низку дій.

Про це її син Максим розповів "Медиазоне" 7 листопада.

Згідно з постановою суду, на яку посилається ЗМІ, жінці заборонили спілкуватися зі свідками у кримінальній справі, користуватися телефоном й інтернетом, покидати межі Петербурга й Ленінградської області, а також відвідувати Серафимівський цвинтар у Санкт-Петербурзі, де розташована могила батьків Путіна.

Наприкінці вересня поряд із надгробною плитою з іменами Марії та Володимира Путіних активісти залишили плакат, оформлений у вигляді сторінки зі шкільного щоденника. "Шановні батьки! Ваш син жахливо поводиться! Прогулює уроки історії, б'ється із сусідами по парті, погрожує підірвати всю школу! Уживіть заходів!" – ішлося в записці.

Як пише "Медиазона", за тиждень після цього суд у Санкт-Петербурзі заарештував активістку Анастасію Філіппову на 10 діб за статтею про непокору поліцейському. Видання "Бумага" повідомляло, що рідні Філіппової пов'язували затримання й арешт із цією запискою. Активістку вже відпустили в жовтні. Охорону цвинтаря після появи першої записки посилили.

Цибаньова залишила своє "послання" там 6 жовтня. "Батьки маніяка, заберіть його до себе, від нього стільки болю й бід, весь світ молить про його смерть. Смерть Путіну, ви виростили виродка й вбивцю", – ішлося у її записці. 10 жовтня силовики прийшли додому до жінки й затримали її. Суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту.