Закривають парки і садки. У Мадриді повернулися до карантину через зростання захворюваності на COVID-19

Про повну заборону виходити на вулицю в Мадриді поки не йдеться
Фото: ЕРА

У 37 районах мадридської спільноти вводять карантинні заходи через перевищення граничних показників захворюваності на коронавірусну інфекцію. Міська влада залучила поліцію і цивільну гвардію до перевірки дотримання обмежень.

Влада Мадрида із 21 вересня запроваджує двотижневий частковий карантин у 37 районах столичної спільноти. Про це 19 вересня оголосила мерка міста Ісабель Діас Аюсо, повідомляє El Pais.

У районах, де захворюваність на COVID-19 перевищує 1 тис. випадків на 100 тис. жителів, мобільність населення обмежать, хоча не йдеться про повний локдаун, розповіли в мерії.

Закриють парки і садки, час роботи установ обмежать до 22.00 (окрім аптек, медичних і ветеринарних центрів і АЗС). На будь-яких зборах має бути не більше ніж шестеро осіб. Водночас жителі постраждалих районів можуть продовжувати їздити на роботу, а діти – ходити у школи, сказала Діас Аюсо.

Міська влада оголосила, що залучить поліцію і цивільну гвардію до перевірок дотримання обмежень.

За даними міністерства охорони здоров'я Іспанії, на Мадрид припадає 187 тис. заражень із 640 тис. зафіксованих у країні загалом. Протягом останніх двох тижнів у столиці та околицях захворіло 45,5 тис. осіб, 144 із них померли.

Жорсткі обмеження, покликані розірвати ланцюжок передавання коронавірусу, діяли в Іспанії від 14 березня. Людям забороняли покидати будинки без гострої потреби. Поступове пом'якшення карантину почалося 13 квітня. Надзвичайний стан через пандемію коронавірусу в Іспанії продовжували шість разів.

У Мадриді з 3 березня до 28 червня щодня фіксували летальні випадки від COVID-19.