Засновник Alibaba Джек Ма не з'являвся на публіці понад два місяці. До цього він критикував владу Китаю

Джек Ма посідає 17-те місце у списку найбагатших людей планети
Фото: EPA
Засновник компанії Alibaba Group Джек Ма пропустив фінал власного шоу для підприємців-початківців Africa's Business Heroes. Його фото зникло з вебсторінки журі, повідомило видання Financial Times.

Китайський підприємець, засновник компанії Alibaba Group Джек Ма не з'являвся на публіці понад два місяці, пише Yahoo Finance 4 січня.

Джек Ма пропустив заключний епізод власного шоу для підприємців-початківців Africa's Business Heroes, повідомило видання Financial Times. Його фото видалили з вебсторінки журі. Фінал шоу відбувся в листопаді, невдовзі після того, як мільярдер виступив із відвертою критикою регуляторних органів Китаю і його державних банків.

Після виступу первинне публічне розміщення акцій (IPO) його компанії Ant Group на $37 млрд зупинили. Відтоді його не бачили на публіці, зазначило Financial Times.

Ant Group наразі під пильною увагою Пекіна відтоді, як 24 жовтня Джек Ма виступив у Шанхаї із промовою, у якій критикував систему регулювання Китаю за стримування інновацій та порівнював банківські правила у країні із "клубом літніх людей", нагадало Yahoo Finance. 

Управління з контролю за ринком Китаю оголосило про початок антимонопольного розслідування стосовно компанії Alibaba, уточнило агентство Associated Press 24 грудня.

Регулятор китайського ринку у своїй заяві з одного речення сказав, що вивчає практику Alibaba під назвою "вибрати одне із двох", яка вимагає від ділових партнерів уникати співпраці та взаємодії з конкурентами. Про ймовірні штрафи або терміни такого вивчення в повідомленні нічого немає.

За даними журналу Forbes, Джек Ма посідає 17-те місце у списку найбагатших людей планети і перше місце в Китаї, володіючи $58,5 млрд.