Засновник Twitter Дорсі пішов із посади гендиректора компанії

Джек Дорсі керував компанією Twitter понад 15 років

Фото: EPA

Генеральний директор Twitter Джек Дорсі пішов зі своєї посади. Про це він повідомив 29 листопада у своєму мікроблозі.

За словами Дорсі, після майже 16 років, проведених у компанії, настала слушна мить для того, щоб покинути свій пост.

"Небагато компаній здатні досягти такого рівня. І небагато засновників можуть віддати перевагу своїй компанії перед власним его", – написав він у листі співробітникам Twitter.

Посаду глави компанії обійме технічний директор Twitter Параг Агравал. Сам Дорсі й надалі працюватиме членом ради директорів до закінчення строку його повноважень, після чого покине компанію остаточно.

Раніше про плани Дорсі покинути посаду генерального директора повідомили джерела CNBC. Після цього на відкритті торгів акції Twitter зросли на 11%.

Контекст:

Дорсі заснував Twitter разом з Еваном Вільямсом та Бізом Стоуном у 2006 році і був генеральним директором компанії до 2008 року, після чого став головою ради директорів. У 2015 році знову обійняв посаду гендиректора.

Його статки, за даними Forbes, оцінюють у $11,9 млрд. У 2021 році Джек Дорсі продав на аукціоні Valuables свій перший твіт за 2,9 млн, повідомляв Valuables.

За підсумками 2020 року, у середньому 192 млн людей користуються Twitter щодня. У 2020 році виторг компанії Twitter Inc. становив $3,72 млрд.