Завод "Роскосмосу" планує робити безпілотні трамваї

Технічне завдання безпілотного трамвая вже готове
Фото: ukvz.ru

Усть-Катавський вагонобудівний завод, що входить у структуру "Роскосмосу", 2022 року має намір зібрати безпілотний трамвай.

Усть-Катавський вагонобудівний завод (Челябінська область, РФ; входить в об'єднану ракетно-космічну корпорацію "Роскосмос") 2022 року створить безпілотний трамвай. Про це 4 січня повідомив ТАСС генеральний директор підприємства Роман Новіков.

За його словами, технічне завдання вже готове, необхідно тільки закупити складники трамвая і розпочати його створення.

Новіков розповів, що трамвай зроблять 2022 року. Однак, на його думку, після створення його очікують тривалі випробування, тому що "систему будуть налаштовувати і доопрацьовувати".

Він також додав, що УКВЗ випробував безпілотну систему в межах розміщення та під’єднання до трамвая.

За його словами, для перевезення людей використовуватимуть "сучасні п'ятисекційні з низькою підлогою трамвайні вагони". Технічне обслуговування забезпечуватиме завод.

"У Сінгапурі й великих європейських містах (таких як, наприклад, Цюрих) уже давно ходять безпілотні пасажирські потяги. Безпілотні трамваї – надійний і екологічний транспорт, і надалі він міг би чудово доповнити наявну в Росії інфраструктуру пасажирських перевезень", – розповіли у пресслужбі підприємства.

За інформацією "Інтерфаксу", гендиректор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін 2019 року розповідав, що на потужностях УКВЗ розглядають проєкт створення безпілотного міського трамвая. За його словами, Усть-Катавський трамвай коштуватиме приблизно 26 млн руб. (орієнтовно $353 тис.).