Зеленський прибув із візитом у США

Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська прибули до Вашингтона
Фото: zelenskiy_official / Instagram
Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська прибули до Вашингтона в межах робочого візиту глави держави до США. Про це в ніч на 31 серпня повідомив пресцентр Офісу президента (ОПУ) у Facebook.

На порядку денному візиту – зустріч Зеленського з главою Білого дому Джо Байденом – "у форматі віч-на-віч та в розширеному складі делегацій".

"Також відбудеться низка важливих зустрічей президента України з американськими високопосадовцями. Як планується, представники України та США підпишуть низку документів", – ідеться в повідомленні.

В ОПУ зазначили, що програма візиту "розрахована на кілька днів і охопить ряд міст на Східному і Західному узбережжях США".

Про плани в ході візиту в США написала в Facebook перша леді України.

"Попереду – насичена програма: запуск аудіогіда українською мовою в садибі першого президента Сполучених Штатів Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон та зустріч із жінками Power Women, відкриття Українського дому, відвідання музею Голокосту, робочі зустрічі у Стенфордському університеті та в управлінні освіти Сан-Франциско, візит до художньої галереї De Young та багато іншого", – розповіла Зеленська.

Контекст:

Зустріч Зеленського і Байдена переносили двічі: спочатку – із 30-го на 31 серпня, а потім – на 1 вересня. За словами амбасадорки України у США Оксани Маркарової, основні частини зустрічі двох лідерів у Білому домі сторони вже розпланували та погодили.

Головною темою зустрічі Зеленського з Байденом стане залучення США до процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, підкреслював глава МЗС України Дмитро Кулеба.