Жириновський зробив четверте щеплення проти коронавірусу

Жириновському "потрібне було посилення захисту організму"
Фото: EPA
Лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський учетверте вакцинувався проти COVID-19. Про це повідомляють на сайті політсили 12 липня.

Як зазначають, попередні три рази він вакцинувався "Супутником V", а цього разу вибрав "КовіВак". Щеплення він робив "у звичайній районній поліклініці Москви".

"Рівень антитіл поступово знижується, потрібне було посилення захисту організму", – пояснив лідер ЛДПР.

Жириновському 75 років. "Я тричі вакцинований. Четверту вакцину прийму", – обіцяв політик у травні.

Контекст:

У Росії три вакцини проти коронавірусу: "Супутник V" (зареєстрована в серпні 2020 року, у РФ її використовують для масової вакцинації), "ЕпіВакКорона" (зареєстрована в жовтні 2020 року) і "КовіВак", створена науковим центром досліджень і розроблення імунобіологічних препаратів імені Чумакова (зареєстрована в лютому 2021 року).

Із 7 червня в Москві та інших регіонах РФ фіксують різке зростання нових випадків коронавірусної інфекції. За словами мера Москви Сергія Собяніна, майже 90% заражень у столиці Росії пов'язані з "індійським" штамом коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта". Про це він повідомляв 18 червня в ефірі російського "Первого канала".

За словами віцепрем'єр-міністерки Росії Тетяни Голікової, смертність у Росії у червні зросла на 13,9%, як порівняти із червнем минулого часу року, через "Дельта"-штам, написало ТАСС.

Згідно з даними ВООЗ, Росія – друга в Європі за кількістю нових випадків COVID-19 протягом доби (після Великобританії) і перша – за кількістю смертей від коронавірусної інфекції.