ЗМІ повідомили про смерть пораненого під час штурму Конгресу США офіцера. Поліція Капітолія це заперечує

6 січня прибічники Трампа штурмували Капітолій
Фото: EPA
CNN, посилаючись на джерела, повідомило про смерть одного з поліцейських Капітолія через штурм будівлі прибічниками президента Дональда Трампа. Незабаром заяву спростували – виявилося, що офіцер досі живий і перебуває на апараті життєзабезпечення.

7 січня телеканал CNN, посилаючись на три джерела, повідомив, що у США помер офіцер, який постраждав під час штурму прибічниками президента Дональда Трампа Капітолія. Пізніше того ж дня заяву спростували.

Про смерть поліцейського заявляв, зокрема, голова профспілки поліції Капітолія Гас Папатанасіу. Незабаром він відмовився від своєї заяви і розповів, що офіцера під’єднано до апарата життєзабезпечення.

Папатанасіу зазначив, що в поліцейського стався інсульт.

6 січня перед Білим домом Трамп заявив прибічникам, що ніколи не визнає поразки на виборах, і закликав іти до будівлі Конгресу, де мали оголосити переможцем виборів Джо Байдена.

Протестувальники вирушили до Капітолія і взяли його штурмом. Через це спеціальне засідання Конгресу США зупинили. Після цього Трамп закликав своїх прибічників "зберігати мир" і не застосовувати насильства.

Під час заворушень загинуло як мінімум чотири людини, а у Вашингтоні через це оголосили надзвичайний стан.

7 січня Конгрес США затвердив Байдена переможцем президентських виборів. Він здобув 306 голосів вибірників, Трамп – 232.

Загальне голосування на виборах президента США відбулося 3 листопада 2020 року. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців.

Трамп був не згоден із результатами виборів і неодноразово оскаржував їх у різних судах.

Інавгурація нового президента США мала відбутися 20 січня.