ЗМІ знайшли нового обранця доньки Путіна Тихонової. Це артист балету Зеленський, пара має доньку

Співрозмовник Der Spiegel у Баварському балеті сказав, що артист "найімовірніше, партнер доньки Путіна"
Фото: ЕРА
19 травня вийшло спільне розслідування російського видання "Важные истории" та німецького Der Spiegel, у якому йдеться про те, що молодша донька президента РФ Володимира Путіна Катерина Тихонова останніми роками живе з відомим російським артистом балету Ігорем Зеленським.

Зеленський (однопрізвищник президента України Володимира Зеленського) 2016 року очолив Баварський державний оперний балет і відтоді, ймовірно, живе у німецькому Мюнхені.

Коли познайомилися Зеленський і Тихонова, невідомо. За даними "Важных историй", з 2017 року донька Путіна живе на дві країни, регулярно, іноді по кілька разів на місяць, літаючи до Мюнхена, а 2019-го переїхала до Німеччини.

Джерела "Важных историй" повідомили, що Зеленський і Тихонова мають доньку, яка народилася 2017 року. Співрозмовник Der Spiegel у Баварському балеті сказав, що артист – "найімовірніше, партнер доньки Путіна", хоча журналісти не питали про їхні сімейні зв'язки. Видання пише, що має копії паспортів усіх трьох – журналісти отримали документи з електронної пошти охоронця Тихонової Олексія Скрипчака, який купував парі та дитині квитки на чартерний рейс із Мюнхена до Москви 2019 року.

"Важные истории" зазначають, що в балетному світі ширяться чутки про "круту вдачу" Ігоря Зеленського та його репутацію "поганого хлопця", але російський "Коммерсантъ" писав ще 2016 року, що у нього, "за неперевіреними даними", є серйозна підтримка на високому рівні.

52-річний Зеленський 2018 року увійшов до наглядової ради фонду "Национальное культурное наследие", яка відповідає за будівництво культурно-освітніх комплексів у російських регіонах. Ініціював проєкт особисто Путін. Контракт артиста з Баварським балетом мав закінчитися 2025 року, але 4 квітня оголосив про звільнення через "сімейні, особисті справи".

"Керівництво балетною трупою потребує абсолютної концентрації та працездатності. Зараз, однак, моєї повної уваги і часу вимагають особисті, сімейні справи, що несумісно з моєю діяльністю керівника балету в Мюнхені… Зараз моя сім'я потребує моєї підтримки", заявив Ігор Зеленський.

Керівний директор Баварської державної опери Серж Дорні у бесіді з пранкерами Вованом та Лексусом (вони телефонували від імені міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка) сказав, що Зеленського підвели до висновку про необхідність покинути посаду.

"Ми з ним говорили кілька разів, і я змусив його дійти висновку, що він має покинути оперу. Він ухвалив таке рішення не самостійно", сказав він. "Важные истории" зробили висновок, що причина звільнення у відмові Зеленського публічно засудити війну Росії проти України.

Де зараз Тихонова і Зеленський невідомо. Der Spiegel намагався дотелефонуватися до Зеленського, але той не зняв слухавки.

Тихонова раніше була у шлюбі з бізнесменом Кирилом Шамаловим. За інформацією Reuters, весілля Тихонової та Шамалова відбулося 2013 року на зимовому курорті під Санкт-Петербургом. 2016 року Шамалов став доларовим мільярдером. Агентство Bloomberg у січні 2018 року повідомилощо Шамалов і Тихонова розлучилися.

Контекст:

Путін приховує інформацію про особисте життя. Відомо, що від першого шлюбу з Людмилою Шкребньовою він має двох доньок – Марію (1985 року народження) та Катерину (1986-го). За даними російських ЗМІ, зараз вони використовують прізвища Воронцова і Тихонова. Життя доньок Путіна, як зазначає Bloomberg, "огорнуте таємницею" – Кремль ніколи не публікував їхніх дорослих фотографій, в офіційній біографії російського президента вказано лише імена та роки народження жінок.

Воронцова, як пише Bloomberg, є співвласницею компанії "Номеко", яка займається переважно приватним інвестиційним проєктом у сфері охорони здоров'я у Росії. Тихонова керує інститутом штучного інтелекту в Московському державному університеті.

Російські та західні таблоїди писали, що Путін має стосунки з російською гімнасткою Аліною Кабаєвою і що у них нібито є четверо дітей.

2016-го президент РФ на чергове питання про особисте життя відповів: "Можливо, колись я зможу задовольнити вашу цікавість. Я, чесно кажучи, не знаю, як би це не вплинуло на курсову різницю або ціни на нафту".

2020 року російські ЗМІ повідомили, що у Путіна є позашлюбна донька Єлизавета, яка народилася 2003 року (Путін і Шкребньова офіційно оголосили про розлучення 2013-го). Мати дівчинки жителька Санкт-Петербурга Світлана Кривоногих, яка зараз є міноритарною акціонеркою банку "Россия".