Виявлені в Польщі рештки ракети "повітря – земля" можуть належати місцевій армії – ЗМІ

Боєприпас виявили в лісі біля міста Бидгощ (Куявсько-Поморське воєводство)
Фото: ЕРА
Уламки ракети, виявлені неподалік Замостя на півночі Польщі, можуть належати польській армії. Про це з посиланням на 27 квітня повідомляє RMF FM.

За даними журналістів, боєприпас опинився в лісі не внаслідок обстрілу з-за кордону. Ракета може належати польській армії, приблизно за 10 км від Замостя розташований військовий авіаційний завод, де ремонтують, зокрема, винищувачі F-16, а поряд – аеродром, який використовують цей завод і армія.

"Ракета не обов'язково прилетіла з Росії або з лінії фронту [в Україні]. Треба пам'ятати, що ми маємо МіГ-29, оснащені ракетами", – прокоментував знахідку в лісі генерал армії Роман Полько.

Він припустив, що боєприпас могли втратити під час тренувальних польотів польських або українських пілотів. Під час стрілянини ракета могла пробити навчальну ціль наскрізь і відлетіти далі.

Генерал наголосив, що в армії Польщі багато пострадянської зброї – звідси і написи на ній російською мовою, про які RMF FM повідомляло раніше. Полько назвав малоймовірною можливість того, що ракета прилетіла під Замостя зі сторони східного кордону.

Контекст:

Про те, що військова прокуратура і поліція Польщі вивчають фрагменти повітряного військового об'єкта, виявлені біля міста Бидгощ (Куявсько-Поморське воєводство), 27 квітня повідомив у Twitter міністр юстиції і генеральний прокурор Збігнєв Зебро.

Міністерство оборони Польщі підтвердило розслідування і запевнило, що ситуація не загрожує безпеці жителів.

За інформацією RMF24, виявлені в лісі фрагменти це частини ракети класу "повітря – земля". За словами свідків, довжина снаряда сягає кількох метрів. За даними журналістів, на ракеті є написи російською мовою. Правоохоронці не повідомили, чи вибухнула ракета під час падіння. Район виявлення оточила поліція, там працюють сапери.