"Знову всіх переграв, та так, що більше ніхто з ним гратися не хоче". У мережі висміяли величезний стіл, за яким на Каспійському саміті сидів Путін

Каспійський саміт відбувся 29 червня в Туркменістані
Фото: The Insider / Twitter

29 червня у столиці Туркменістану місті Ашхабад відбувся Каспійський саміт за участю президента Азербайджану Ільхама Алієва, президента Ірану Ібрагіма Раїсі, президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, президента Російської Федерації Володимира Путіна, президента Туркменістану Сердара Бердимухамедова, повідомили організатори форуму.

Це перший закордонний візит Путіна від початку повномасштабного вторгнення в Україну. У мережі висміяли величезний стіл, за яким сиділи президенти – відстань між політиками становила кілька метрів.

"Довжина столів як завжди найкраще повідомляє про теплу та довірчу атмосферу, у якій незмінно перебуває президент Путін", – написав російський журналіст Ілля Шепелін.

Користувач із ніком Проф. Преображенський порівняв саміт G7, де дев'ятеро світових лідерів сиділи за одним невеликим столом, із каспійським самітом за участю Путіна, де за величезним столом було лише п'ять осіб.

Аналогічне порівняння зробив і білоруський актор В'ячеслав Сікора.

"Знову всіх переграв, та так, що більше ніхто з ним гратися не хоче", – написав він про Путіна.

"Форум у Душанбе за участю Путіна. Ну, могли б і на футбольному стадіоні сісти на різних трибунах", – написав у Facebook український публіцист Леонід Швець.

"Зустріч, як можна помітити, відбувається в тісній, дружній атмосфері", – зіронізував російсько-ізраїльський підприємець Леонід Невзлін.

"Відстань між учасниками така, що, здається, зустрічатися вже безглуздо. Нічого не видно і нікого не чути. Учасники вже можуть просто перекрикуватися зі своїх країн без усіх цих переміщень і перельотів. Білий 10-метровий кремлівський стіл, наприкінці якого десь маячив Макрон, тепер здається приватним та інтимним", – написав журналіст Артур Соломонов.

Контекст:

Це вже не вперше, коли в мережі висміюють величезний стіл, за яким Путін спілкується з іншими президентами. Зокрема, 7 лютого Путін провів зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном у Москві. Тоді на переговорах вони також сиділи за надзвичайно довгим столом.