Zoom виплатить користувачам $85 млн за порушення конфіденційності

Позов проти Zoom подала група користувачів, які оформили платну підписку
Фото: depositphotos.com

Платформа для проведення відеоконференцій Zoom погодилася виплатити $85 млн компенсації користувачам, які обвинуватили сервіс у неналежному поводженні з персональними даними. Про це повідомило 1 серпня агентство Reuters.

Позов подали користувачі, які оформили платну підписку. Вони заявили, що Zoom передавала їхні особисті дані у Facebook, Google і LinkedIn, чим порушила їхнє право на приватність. У такий спосіб хакери могли втручатися у відеоконференції.

За платні підписки клієнтів Zoom отримала приблизно $1,3 млрд прибутку, однак позивачі попросили стягнути з компанії $85 млн компенсації та ще більше ніж $21 млн судових витрат.

У підсумку компанія погодилася врегулювати це питання в досудовому порядку та виплатити необхідну компенсацію. Тепер мирову угоду має затвердити суд.

Контекст:

Компанія Zoom Video Communications відома однойменною програмою для організації відеоконференцій. Вона стала особливо популярною під час пандемії, оскільки підприємства та освітні установи часто використовували її для віддаленої роботи й навчання. У вересні 2020 року статки її власника протягом доби зросли на $6,6 млрд.

У листопаді, після перших повідомлень про вдале завершення випробувань вакцини проти коронавірусу, акції Zoom Video Communications упали більше ніж на 17%.