Церетелі не зміг умістити імен правителів на їхні бюсти і назвав Івана Грозного "NOAHЪ". Фоторепортаж

За версією Церетелі, правителем Русі був якийсь NOAHЪ IV
Фото: Iurii Donets / Facebook

Користувач Юрій Донець звернув увагу, що відомий російський скульптор Зураб Церетелі у скульптурах царів на "Алеї правителів" не зміг підібрати шрифту, щоб умістити на площину їхні імена, а також підписав Івана Грозного ім'ям "NOAHЪ IV". "Оцініть окомір скульптура та його граматичні навички... Джотто ді Бондоне одним рухом намалював абсолютно правильне, ідеально рівне коло, після чого папа запросив Джотто брати участь в оздобленні собору Святого Петра. Церетелі з його окоміром не було б допущено й до замішування бетону для корівника", – зазначив він у Facebook.

21 вересня редактор журналу Rolling Wheels Юрій Пашолок звернув увагу, що на пам'ятнику Калашникову висічено схему німецького автомата StG 44, який, на думку деяких дослідників, був прототипом для повного або часткового копіювання при розробленні автомата Калашникова.

Сьогодні робітників, які демонтували схему німецького автомата з установленого в Москві пам'ятника винахіднику автомата Калашникова Михайлу Калашникову, затримала поліція.