У Конгресі США поліція затримала 80 захисників медреформи Obamacare. Фоторепортаж

Деяких протестувальників поліцейським довелося виносити на руках
Фото: EPA
Американські правоохоронці 10 липня затримали 80 демонстрантів в офісах будівель, що входять до складу комплексу Конгресу США. Про це йдеться в заяві поліції Капітолія. Поліцейські "просили мітингувальників зупинитися і припинити незаконні демонстрації", а також "затримували тих, хто відмовлявся" підкорюватися. Демонстранти виступали проти спроб республіканців скасувати систему доступного страхування Obamacare, повідомляє CNN.

Першу спробу скасувати реформу охорони здоров'я Obamacare республіканці зробили в березні 2017 року, однак тоді у них не знайшлося достатньої кількості голосів у нижній палаті.

За скасування значної частини закону про обов'язкове медичне страхування Конгрес США проголосував 4 травня з перевагою в чотири голоси. Голосували тільки конгресмени від Республіканської партії.

Проект медичної реформи республіканців передбачає скасування штрафів за відмову від придбання медичної страховки. Натомість пропонують заохочувати американців купувати страхові поліси.

Як стверджують представники Демократичної партії, програма Obamacare за час своєї дії допомогла отримати пільгову медичну страховку 20 млн осіб, які раніше не могли її собі дозволити.