Українські військові перетворили підбитий російський танк Т-72 на історичний експонат. Фоторепортаж

Російський танк було підбито рік тому під час атаки на позиції ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

На території управління оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України буде розміщено підбитий російський танк Т-72, повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook. Українські військові розповіли, що ворожу техніку презентуватимуть як результат успішного виконання бойового завдання і демонстрацію факту російської агресії. "Танк був підбитий майже рік тому під час спроби російських окупантів атакувати позиції українських військових біля населеного пункту Березове Донецької області", – повідомили у ЗСУ. Евакуювати знищену машину без ризику для життя вдалося тільки недавно, оскільки машина була за 200 метрів від зони ведення вогню противником.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню з опівночі 25 серпня.

Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації режиму припинення вогню повідомила, що бойовики зірвали "шкільне перемир'я" вже на другій хвилині після його встановлення.

Водночас прес-секретар представника української сторони в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер зазначала, що в період із 28 серпня до 3 вересня на Донбасі була найнижча кількість обстрілів, починаючи з 2015 року.